5 vragen over equal pay bij Allianz
Equal Pay, oftewel gelijke beloning voor gelijkwaardig werk, blijft een hot topic. Ook in de financiële sector. Vanaf juni 2026 moeten verzekeraars transparant zijn over de beloning van vrouwen en mannen, de criteria die zij hanteren en de genderloonkloof. We spreken erover met Jacqueline Steenhuis, reward & performance specialist Benelux bij Allianz.

1. Als je aan de nieuwe EU-wet wil voldoen als verzekeraar, moet er in de vacaturetekst een salarisindicatie staan. Heeft Allianz de vacatureteksten al aangepast? Zo ja, op welke gebieden?
“Bij vrijwel alle vacatures zetten we de salarisrange erbij. Wel is het zo dat we dit niet per se vanuit transparantieoogpunt doen, maar vooral vanuit recruitmentoogpunt. We wilden namelijk onderzoeken of dit effect had op de instroom, maar dit bleek geen noemenswaardig verschil te maken. Vanuit het hoofdkantoor wordt wel een algemene strategie ontwikkeld over hoe we hier het beste mee kunnen omgaan.”
2. In hoeverre worden sollicitatiegesprekken/-procedures aangepast?
“Daar moet ik nog een actieplan op maken, maar je moet hier dus denken aan een genderdiverse kandidatenpool maar ook aan het inzetten van zowel mannelijke als vrouwelijke interviewers bij ieder gesprek. Wel doen we dit jaar voor de derde keer mee met de zogenaamd Edge-certificering. Dat is een wereldwijd certificeringsinstituut op het gebied van diversiteit, inclusie en gendergelijkheid. Het is een tweejaarlijks assessment waarbij je kunt scoren op drie niveaus. Het eerste niveau is ‘assess’, dit krijg je eigenlijk al als je deelneemt. Er wordt namelijk veel van je gevraagd wat betreft het aanleveren van data en inzicht in je beleidstukken en als verzekeraar geef je ermee aan dat je urgentie geeft aan deze onderwerpen. Niveau twee, ‘move’, proberen we dit jaar te halen. Op dit niveau moet je op verschillende gebieden al bovengemiddeld scoren, te denken valt aan recruitmentprocessen, promotiebeleid en ontwikkelmogelijkheden bij vrouwen na terugkeer van zwangerschap en dus ook aan equal pay. Ook nemen we een survey af onder het personeel om te onderzoeken hoe medewerkers een en ander ervaren. Als je het derde niveau, ‘lead’, haalt ben je echt het beste jongetje van de klas. Hierbij scoor je dan bovengemiddeld op alle getoetste aandachtgebieden. De actiepunten die we terugkrijgen uit dit assessment gebruik ik ook weer om te voldoen aan de EU-richtlijn. Dus eigenlijk is dit voor ons een soort generale repetitie.”
Gendergelijkheid wordt breed opgepakt bij Allianz. Zo vraagt Jacqueline rond Vader- en Moederdag aandacht voor het verschil in verlofopname rond de geboorte van een kind. Vrouwen nemen namelijk vrijwel altijd het gehele verlof op, terwijl mannen dit bijna niet doen. Ook wil ze een bias-training invoeren, waarbij (nieuwe) managers zich bewust worden van onbewuste vooroordelen die een rol kunnen spelen bij sollicitatiegesprekken.
De reward & performance specialist raadt het Edge-programma zeker aan voor andere verzekeraars. “Je creëert bewustzijn over op hoeveel fronten genderongelijkheid plaats kan vinden. Zo kan er dus ongelijkheid bestaan wat betreft de opnameratio bij het verlof rond de geboorte van een kind en kan het zijn dat de mentoren in je bedrijf voor het overgrote deel mannen zijn. Ook bij recruitment is het een eyeopener dat je bijvoorbeeld evenveel mannen als vrouwen uitnodigt voor een gesprek en dat zowel een man als een vrouw bij het gesprek aanwezig is. In eerste instantie dacht ik bij genderongelijkheid vooral aan het verschil in salaris en te weinig vrouwen aan de top, maar dat er ook zoveel mis kan gaan in de ‘zachte’ kanten eromheen, vind ik echt een openbaring.”
Tot slot benadrukt ze dat het belangrijk is om voor iedere vacature een interne en een externe kandidaat uit te nodigen. “Bij ons zitten er in het middenmanagement meer mannen dan vrouwen en is een interne kandidaat voor een hogere functie dan ook vaker een man dan een vrouw. Het is natuurlijk wel een dilemma; ga je voor genderbalance of voor interne mobiliteit?”
"In eerste instantie dacht ik bij genderongelijkheid vooral aan het verschil in salaris en te weinig vrouwen aan de top, maar dat er ook zoveel mis kan gaan in de ‘zachte’ kanten eromheen, vind ik echt een openbaring."
3. In het webinar geef je aan dat het soms moeilijk is om de discussie over equal pay te voeren met het management. Wat zijn de oorzaken hiervan? Wat zou het makkelijker maken? Heb je tips voor andere verzekeraars?
“Ik denk dat het soms gevoelig ligt omdat het ook blootlegt dat er een fout is gemaakt. Voor managers is het vaak moeilijk om dit toe te geven. Het is belangrijk om te onderzoeken of er sprake is van een justified pay gap of een unjustified pay gap. We kijken expres naar salarissen binnen dezelfde business unit, omdat salarissen binnen bijvoorbeeld sales ook kunnen fluctueren door de stand van zaken in de markt. Ervaring kan een hoger of lager salaris ook ‘goedpraten’. Zo zijn er een aantal elementen die je in ogenschouw kan nemen. We maken eerst een zwart/wit-analyse en zoomen dan vervolgens met hr en management in op die persoon en onderzoeken of er gegronde redenen zijn waardoor er een salarisverschil is. Gevoelsmatig kan een manager zeggen: ‘Jan doet het beter dan Marie’, maar soms blijkt dan dat deze manager Jan niet beter heeft beoordeeld dan Marie. Het is belangrijk om te onderzoeken of er echt een verschil is of dat er vooral sprake is van een onderbuikgevoel.”
Volgens Jacqueline wordt dit gesprek steeds volwassener en helpt het enorm dat het management steeds meer aandacht voor het onderwerp heeft. “Het wordt in KPI’s meegenomen en er wordt over gerapporteerd. Ik merk steeds minder weerstand bij dit onderwerp.”
Haar advies aan andere verzekeraars is om te (blijven) onderzoeken waar het verschil feitelijk vandaan komt. “Zo maak je het objectiever en hierdoor wordt het gesprek makkelijker en minder onderhandelbaar. Als je het salarisverschil niet kunt uitleggen, dan is het dus unjustified en is er vanzelf minder ruimte voor emotionele argumenten die geen steek houden.”
Over Jacqueline

4. Hoe kunnen hr-medewerkers het beste omgaan met equal pay?
“Het is belangrijk om equal pay als ‘DNA’ te verweven in de hele cyclus. Het aanpakken van (mogelijke) bias is hierbij essentieel. Een ander belangrijk aspect is om scherp te blijven op wie de verantwoordelijkheid krijgt om te besluiten hoe bijvoorbeeld cruciale projecten worden toegewezen. Zijn de projectmanagers zowel mannen als vrouwen? Hebben wij processen die dit soort interne beslissingen wat reguleren? Is daar voldoende gelijkheid in tussen mannen en vrouwen? Zulk soort zaken zijn belangrijk om bijvoorbeeld de gelijke kansen voor promotie in een later stadium te borgen.”
Webinar
Het Verbond van Verzekeraars besteedt de komende tijd meer aandacht aan gelijke beloning. Bekijk bijvoorbeeld het webinar Gelijke beloning tussen mannen en vrouwen. Hoe zit dat in de verzekeringsbranche?
5. In het webinar stel je dat er vaak terughoudendheid is in de communicatie naar vrouwelijke werknemers wanneer er sprake is van een onrechtmatig salarisverschil. “Je krijgt er 400 euro bij in verband met je prestaties”, wordt dan gezegd, in plaats van te communiceren dat er sprake is van een oneerlijk verschil in salaris. Hoe zou dit beter kunnen?
“Nu we steeds transparanter zijn over de analyses die we uitvoeren, ga ik er vanuit dat het gesprek steeds gemakkelijker wordt en dat managers ook meer durven verwijzen naar deze equal pay-analyse. Leidinggevenden zijn namelijk vaak bang dat het iets over henzelf zegt en het is belangrijk om het minder persoonlijk te maken. De manager is namelijk niet als enige verantwoordelijk voor een onterecht salarisverschil. Het kan al misgaan bij recruitment of binnen een promotietraject. Maak het dus ook vooral breder om het minder persoonlijk te maken.”
De nieuwe wetgeving gaat hier volgens Jacqueline zeker bij helpen; verzekeraars moeten veel transparanter worden. “Ik merk nu ook binnen Allianz dat er positief gereageerd wordt als ik vertel wat we doen op het gebied van equal pay. Kortom, communiceer erover als verzekeraar!”
Naar buiten treden is volgens haar essentieel. Hoeveel vrouwen zijn er bijvoorbeeld wellicht vertrokken doordat ze het idee hadden dat het niet fair was, hoeveel werkneemsters kun je hier als verzekeraar door behouden? Sta daar bij stil, zo benadrukt ze. “Hiermee bedoel ik hoeveel vrouwen er misschien zijn vertrokken omdat ze het gevoel hadden dat het niet fair was maar er niet over spraken. Als wij meer communiceren over wat we doen rondom equal pay dan voelt dat gelijk veel eerlijker aan en wordt het gesprek ook vanuit de kant van de werknemers hopelijk makkelijker gevoerd in plaats van dat ze vertrekken vanuit een onfair gevoel zonder dit te hebben geverifieerd.”
Tot slot geeft de reward & performance specialist aan trots te zijn op Allianz. “Het is voor mij het eerste bedrijf in de vijftien, twintig jaar dat ik in hr werk, waar er zoveel aandacht voor equal pay is. Ik vind het heel leuk en ik krijg steeds meer ruimte om dit te kunnen doen. Ik zie het ook als ‘interne promotie’ van hr. Het is iets positiefs.”
De toekomst ziet ze dan ook optimistisch tegemoet. “Zo hoop ik bijvoorbeeld ook dat het steeds normaler wordt dat mannen (meer) vaderschapsverlof opnemen en parttime werken. Want ook aan de ‘mannenkant’ moeten stappen gezet worden om de gelijkheid te bevorderen.”
Actueel
-
5 vragen over equal pay bij Allianz
1-4-2025 -
Steeds meer inzet op evenwichtige man-vrouwverhouding in de (sub)top
28-3-2025 -
Top Arbeidskrapte: Vijf ministers, geen oplossingen, wel ideeën
27-3-2025
-
Exclusief aanbod: 2-daagse bijeenkomst Diversiteit & Inclusie
18-3-2025 -
Veel onwetendheid over inkomensgevolgen bij ziekte
11-3-2025 -
Compensatie mogelijk lagere pensioengrondslag door wijziging van de franchise
28-2-2025 -
Leden akkoord met nieuwe Cao Verzekeringsbedrijf 2025-2026
17-2-2025 -
Akkoord voor Cao Verzekeringsbedrijf 2025-2026
3-2-2025 -
Besprekingen nieuwe Cao voor het Verzekeringsbedrijf geschorst tot volgende week
21-1-2025 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen 2025
6-1-2025 -
Huidige Sociale Agenda breidt uit met twee onderwerpen
18-12-2024 -
Gelijke beloning financiële sector nog altijd groot verschil
12-12-2024 -
Rob Vissers (Nh1816) “Met deze Insurance Challenge challengen wij ook onszelf”
11-12-2024 -
Geen cao-akkoord voor een nieuwe Cao voor het Verzekeringsbedrijf
10-12-2024 -
Insurance Challenge 8: hoe kunnen verzekeraars risico's verzeker- en betaalbaar houden?
28-10-2024 -
Vind een nieuwe baan via vanwerkverzekerd.nl
22-10-2024 -
Wist je dat…..?
7-10-2024 -
Portret Sharon van Herel: "Ik doe veel op gevoel"
1-10-2024 -
"Inclusiviteit is er niet ineens"
19-9-2024 -
Marcel van Loon: “stagiairs en afstudeerders rollen door”
16-9-2024 -
Arbeidsongeval vaak door valgevaar
5-9-2024 -
Aan de slag met diversiteit en inclusie
5-7-2024 -
De impact van het regeerakkoord op werknemers: wat moet je weten?
24-5-2024 -
Nieuwe Cao voor Verzekeringsbedrijf 2024 gepubliceerd
11-4-2024 -
Masterclass: Via de juiste (online)kanalen aan het juiste talent komen
18-3-2024 -
SER Dataverkenner onthult genderbalans Nederlandse bedrijven
29-1-2024 -
Leden akkoord met nieuwe Cao Verzekeringsbedrijf 2024
10-1-2024 -
Cao-partijen bereiken onderhandelingsresultaat Cao Verzekeringsbedrijf 2024
22-12-2023 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen 2024
19-12-2023 -
Update 6e cao-overleg
15-12-2023 -
Update 5e cao-overleg
30-11-2023 -
Update 4e cao-overleg
20-11-2023 -
Update 3e cao-overleg
2-11-2023 -
Volle bak bij zesde Insurance Challenge over AI en verzekerbaarheid
2-11-2023 -
Coöperatie Univé ondertekent Charter Diversiteit
13-10-2023 -
Update 2e cao-overleg
12-10-2023 -
Doe je mee… aan Diversity Day?
3-10-2023 -
Unigarant blij met nominatie AMdiversity-prijs
28-9-2023 -
Hoe kom je van ambities naar resultaten?
25-9-2023 -
Campagne ‘Maand van de vakbond’
25-9-2023 -
Wat houdt de Wet ingroeiquotum en streefcijfers in en hoe voldoe je eraan?
19-9-2023 -
Update eerste cao-overleg
19-9-2023 -
Piet Jonker: “Ik had niet gedacht dat ik zoveel kon pionieren bij a.s.r.”
7-9-2023 -
Verenigingsdag 2023: de highlights van 6 focusgroepen
3-7-2023 -
“Ik wil weten hoe mijn werkdag er bij een verzekeraar uit zou zien”
5-5-2023 -
De lamme leidt de blinde
15-3-2023 -
Cao-partijen roepen op tot onderling begrip en oplossingen
13-3-2023 -
Werkdruktemeter helpt in de strijd tegen stress
23-2-2023 -
De Werkdruktemeter maakt knelpunten zichtbaar
12-1-2023 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen voor Cao voor het Verzekeringsbedrijf
23-12-2022 -
Grip op cultuur en (ongewenst) gedrag met stappenplan Report App
21-12-2022 -
Werk mee aan ‘werken bij een verzekeraar’
14-12-2022 -
Interview Martine Baadenhuijsen: “Zoek eens naar een schaap met drie poten”
8-12-2022 -
Huidige rente geeft geen aanleiding tot aanpassing premiestaffel IDC-regeling
24-11-2022 -
Diversiteit steeds belangrijker voor toezichthouders
22-11-2022 -
Verhoging franchise en maximum pensioengevend inkomen en verlenging cao voor PAWW-regeling
18-10-2022 -
Tips voor gebruik Werkdruktemeter
7-9-2022 -
5 vragen over maaltijdbezorgers
1-9-2022 -
Cao Verzekeringsbedrijf 2022-2023: moderne en inclusieve afspraken
24-5-2022 -
Sociale Agenda 2022-2024: zinvol werk dat ertoe doet
19-5-2022 -
Inclusie en diversiteit belangrijk thema in Sociale Agenda 2022-2024
22-3-2022 -
Is het beleid ongewenst gedrag binnen jouw organisatie goed geregeld?
17-3-2022 -
Een financiële foto: het wat, waarom en hoe?
11-3-2022 -
Cao Verzekeringsbedrijf 2022-2023 akkoord
25-1-2022 -
Cao-partijen bereiken onderhandelingsresultaat over Cao Verzekeringsbedrijf 2022-2023
7-1-2022 -
Vijf vragen over de (krappe) arbeidsmarkt
21-12-2021 -
Cao-partijen: premiebijdragen en werknemersbijdrage pensioenregeling in 2022 niet omhoog
16-11-2021 -
“De Werkdruktemeter heeft ons veel gebracht”
11-11-2021 -
Verhoging van de franchise en maximum pensioengevend inkomen per 1 januari 2022
8-10-2021 -
“Je sluit niet alleen een financieel, maar ook een psychologisch contract”
7-10-2021 -
Psychosociale arbeidsbelasting: de grootste cultuurvervuiler
30-9-2021 -
"Het partnership mag van ons nog veel verder gaan"
28-9-2021 -
COVID-19 heeft invloed op werk-privébalans
26-8-2021 -
Longread Aan de slag voor de klas
15-7-2021 -
Belangrijke wijzigingen in personeelsbeleid per 1 juli 2021
22-6-2021 -
Kijktip: een diverser personeelsbestand, hoe dan?
17-6-2021 -
SER advies lost knelpunten op binnen de arbeidsmarkt
2-6-2021 -
Divers en inclusief personeel? Zorg voor diversiteitsbewust en -bestendig werven én selecteren
1-6-2021 -
Ondanks uitstel invoering pensioenakkoord blijft er werk aan de winkel
25-5-2021 -
Duurzame inzetbaarheid (7): "Jezelf continu ontwikkelen"
12-5-2021 -
Ook a.s.r. ondertekent Charter Diversiteit
4-5-2021 -
Premie 2021 WW en WGA vastgesteld op 0,4 procent van brutoloon
20-4-2021 -
Van de financiële sector naar het onderwijs
13-4-2021 -
Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap!
12-4-2021 -
Waarom is duurzame inzetbaarheid nog (steeds) een thema?
8-4-2021 -
Aukje Nauta over COVID-19: “We moeten creatiever worden”
8-4-2021 -
Duurzame inzetbaarheid: “Belangrijkste KPI ben jij zelf”
30-3-2021 -
Cao Verzekeringsbedrijf 2021: veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid
15-3-2021 -
Ook Athora ondertekent Charter Diversiteit
8-3-2021 -
Duurzame inzetbaarheid (6): “Omarm veranderingen”
2-3-2021 -
Comeback vroegpensioen: Montae & Partners zet de voor- en nadelen op een rij
5-2-2021 -
Duurzame inzetbaarheid (5): “we hebben behoefte aan concrete resultaten”
5-2-2021 -
Ben jij al digitaal fit?
27-1-2021 -
Duurzame inzetbaarheid (4): “Alles valt of staat met een goed gesprek”
18-1-2021 -
Verbond introduceert Werkdruktemeter om werkplezier én werkdruk te meten
12-1-2021 -
Cao Verzekeringsbedrijf 2021 akkoord
5-1-2021 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen bekend voor 2021
16-12-2020 -
Routekaart voor langer doorwerken
16-12-2020 -
Het verbond ondertekent Charter diversiteit
11-12-2020 -
Engelse versie cao Verzekeringsbedrijf 2020 beschikbaar
1-12-2020 -
Verbond ondertekent 10 december de ‘Charter Diversiteit’
26-11-2020 -
Werken in coronatijd: tips en tricks
17-11-2020 -
Gezond tijd- en plaatsonafhankelijk werken: waar moet je op letten?
10-11-2020 -
Premie 2021 WW en WGA vastgesteld op 0,5% van brutoloon
10-11-2020 -
Tijdelijke goedkeuring onbelaste reiskostenvergoeding vervalt
6-11-2020 -
Hoe creëer je verbinding in tijden van thuiswerken?
27-10-2020 -
Nieuw onderdeel Arbocatalogus: tips en adviezen voor zwangeren
16-9-2020 -
Duurzame inzetbaarheid (3): “Geef medewerkers kans iets bijzonders te doen”
1-9-2020 -
Opgemaakte versie Cao Verzekeringsbedrijf beschikbaar
28-8-2020 -
Dive In Festival komt eraan!
28-8-2020 -
Pascal Kruit: “In 1 op 4 zaken voldoet werkgever niet aan re-integratieverplichting"
26-8-2020 -
Wat is het belang van een preventiemedewerker?
21-8-2020 -
Duurzame inzetbaarheid (2): “Zet in op functieverblijfsduur van 5 á 7 jaar”
7-8-2020 -
Duurzame inzetbaarheid (1): 'Het gaat om intrinsieke motivatie'
14-7-2020 -
Livestream: Interne communicatie in tijden van verandering
7-7-2020 -
Start cao-overleg en staffel premiebijdragen pensioen
1-7-2020 -
Resultaten AFM-onderzoek Bewust belonen en waarderen in de financiële sector
29-6-2020 -
Bea Aarnoutse: “Bij grote veranderingen neem je afscheid van wat was”
9-6-2020 -
Financials tonen interesse in overstap naar onderwijs
16-5-2020 -
Tips voor gezond thuiswerken
12-5-2020 -
Tekst Cao Verzekeringsbedrijf 2020 beschikbaar
23-4-2020 -
Stand van zaken cao’s en salarisschalen
3-3-2020 -
Cao-akkoord Verzekeringsbedrijf Binnen- en Buitendienst 2020
17-1-2020 -
Onderhandelingsakkoord Verzekeringsbedrijf Binnendienst en Buitendienst
20-12-2019 -
‘Werken kan ook in de kroeg of op het strand’
29-11-2019 -
Werkstress kost 2,8 miljard aan ziekteverzuim
15-11-2019 -
Verhoging franchise en maximum pensioengevend inkomen
22-10-2019 -
Overleg cao’s Verzekeringsbedrijf Binnen- en Buitendienst
22-10-2019 -
Nieuwe rechten en plichten vanuit de WAB
15-10-2019 -
Winnaar Young Talent Award: NN
4-10-2019 -
Dive In Festival: SER-advies met gejuich ontvangen
26-9-2019 -
Ontwikkelingsmogelijkheden steeds belangrijker in nieuwe CAO's
23-9-2019 -
Van Hees (FNV) over het belang van sociaal innoveren
9-8-2019 -
Branche concreet aan de slag met duurzame inzetbaarheid
2-8-2019 -
Informatiepakket 'Aan de slag voor de klas' beschikbaar
26-7-2019 -
Nederlandse werknemers hebben minste last van stress
23-5-2019 -
Alles wat je moet weten over ...
3-12-2018 -
Werk en privé gescheiden houden?
15-11-2018 -
Salarisschalen cao Verzekeringsbedrijf Binnendienst 2019
2-11-2018 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen pensioenregelingen
15-10-2018 -
Nederlandse werknemers minder geneigd tot spijbelen
15-10-2018 -
Dive In Festival wordt vervolgd
3-10-2018 -
Hago Next winnaar Kroon op het werk 2018
28-9-2018 -
Dive In Festival komt naar Nederland
28-8-2018 -
Cao-pensioenteksten beschikbaar
13-6-2018 -
Cao-teksten (deels) beschikbaar
25-4-2018 -
Nieuwe cao is rond
12-3-2018 -
Verbond ontvangt rapport over gelijke beloningen
9-3-2018 -
Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao
23-2-2018 -
Onderhandelingresultaat cao's verzekeringsbedrijf bereikt
23-2-2018 -
Hoe werkt u aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?
14-2-2018 -
Samenwerking sociale partners en bureau Implicit
12-2-2018 -
Bijeenkomst Gelijke beloning mannen en vrouwen
21-12-2017 -
Themabijeenkomst Privacy en werkgevers in januari
20-12-2017 -
Franchise en maximum pensioengevend inkomen per 1 januari 2018 verhoogd
18-12-2017 -
Nog geen cao-akkoord voor 1 januari 2018
8-12-2017 -
Vier tips voor gebruiksvriendelijke software en IT
7-12-2017 -
Cao-partijen spreken over gevolgen verhogen pensioenrichtleeftijd
5-12-2017 -
Teasertest: Wat is mijn volgende stap?
17-11-2017 -
Bijeenkomst over privacyregels werkgevers-werknemers
10-11-2017 -
Multicultureel talent werven zonder vooroordelen
15-9-2017 -
Arbocatalogus vernieuwd
31-8-2017 -
Aan de slag met werkdruk en werkplezier
7-6-2017 -
Checklist voor nieuwe Arbowet
11-5-2017 -
Cao is rond
11-5-2017 -
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk beter aansluiten op praktijk
4-5-2017 -
Onderhandelingsresultaat Cao verzekeringsbedrijf bereikt
21-4-2017 -
Bedragen franchise en maximum pensioengevend inkomen Basispensioenregeling cao per 1 januari 2017
9-12-2016 -
Yes, mijn werkplezier ook gereorganiseerd!
22-11-2016 -
Week van de Werkstress, kijk op GezondVerbond.nl
13-11-2016 -
Cao-onderhandelingen stagneren
22-9-2016 -
Aansprakelijkheid en Verzekering topmaster 2016
22-4-2016 -
Verzekeraars gaan voor duurzame inzetbaarheid medewerkers
24-3-2016 -
Technologie op de werkvloer: gezond?
10-3-2016 -
Studenten maken kennis met verzekeraars
4-2-2016 -
Platform Sociale Agenda aan de slag met inzetbaarheid
11-11-2015 -
Verzekerjeinzet.nl: werk aan duurzame inzetbaarheid
27-8-2015 -
Coachen op inzetbaarheid. Hoe doe je dat?
9-4-2015 -
Weurding: ‘Ga risico’s niet uit de weg’
5-1-2015
Was dit nuttig?
Bedankt voor uw feedback
Hoe kunnen we dit verbeteren?