Skip to Content

Waarom schreef jij je in voor deze challenge?

“In een groepschat van medestudenten deelde iemand de uitnodiging voor de challenge. Samen met mijn studievriendin Kim besloten we om mee te doen. Eens iets anders dan colleges, een andere setting, én in de Randstad. Dat voelt voor mensen uit Limburg toch wel een beetje als het buitenland. Ook de timing was trouwens goed, want op woensdag hebben wij geen les. Dus waarom niet?”

Even terug naar dat moment. Wat was jouw beeld van verzekeraars?

“Als ik aan de verzekeringssector dacht, dan dacht ik aan grijs. Ik bedoel daarmee niet per se de haarkleur, maar ik had het idee van een statische branche met veel papierwerk en mannen in pak.”                                  

Waarom dacht je dat?

“Ik weet nog dat er ooit is ingebroken bij ons thuis. Er kwam toen iemand van de verzekering langs om te zien wat er allemaal was meegenomen. En hij paste precies in dat plaatje. Blijkbaar is dat beeld bij mij blijven hangen. Verder heb ik zelf nog niet zoveel met verzekeringen te maken. Ik woon nog thuis en we hebben de regel dat de kosten voor studie en gezondheid door mijn ouders worden betaald. De rest betaal ik zelf.”

Toch was je nieuwsgierig naar de challenge. Hoe heb je die ervaren?

“Klopt, we hadden gewoon zin in iets anders en gingen verder zonder verwachtingen naar Den Haag. Ik vond vooral de presentaties van de gastsprekers interessant, omdat ik iets nieuws leerde. Onder andere dat verzekeraars veel meer doen dan schades afhandelen, zoals na een inbraak. Ze houden zich ook bezig met nieuwe technologieën, met duurzaamheid en met klimaatverandering om risico’s verzekerbaar te houden. Ze verzamelen data, passen producten aan en willen ook de bewustwording van hun klanten vergroten door preventie. Wat verzekeraars achter de schermen doen, weten veel mensen helemaal niet.”

Is er in je studie ook aandacht voor dat soort actuele ontwikkelingen?

“We doen nog niet zoveel met AI. Maar voor duurzaamheid is wel veel aandacht, omdat het een cruciaal onderwerp in het bedrijfsleven is geworden. En ook Hogeschool Zuyd is actief. Ze willen namelijk de meest duurzame hogeschool van Nederland worden. Om dat te bereiken, is er bijvoorbeeld een Green Office opgericht, een team dat duurzaamheid op school promoot en faciliteert. Ik ben nu, samen met medestudenten, een Student Green Office aan het opzetten. Daarmee willen we het perspectief van ‘je mag dit niet meer of je moet dat’ onder studenten veranderen door te laten zien dat er ook duurzamere alternatieven zijn die leuk en goed zijn.”

Wat een mooi initiatief! En als je terugkijkt op de challenge van verzekeraars? Zou je die aanraden aan andere studenten?

“Absoluut, want je leert een andere manier van werken en ontmoet nieuwe mensen. In een pressure cooker-setting bedenk je samen zoveel mogelijk oplossingen voor de challenge. Vervolgens werk je er één uit die je aan de zaal presenteert. En dat alles in een paar uurtjes tijd. Dat is echt anders dan de projecten die ik tijdens mijn studie doe.”

Tot slot, zien we jou binnenkort ook in de verzekeringssector?

“Het is niet dat ik het nu uit zou sluiten, want jullie doen veel meer dan ik had verwacht. Maar ik heb mijn passie al gevonden, namelijk horloges. Naast mijn studie werk ik bij een juwelier en ik zou heel graag in die branche willen ondernemen. Maar ik ben nog maar 20, zit in mijn vierde jaar en ben nog niet klaar om mijn studentenleven achter me te laten. Daarom ga ik eerst verder studeren.”

Meer over de Insurance Challenge
Ben je nieuwsgierig naar de ideeën van de studenten die meededen aan de challenge bij Aegon? Bekijk de onderstaande video en lees het verslag van de dag: Volle bak bij zesde Insurance Challenge over AI en verzekerbaarheid.

Insurance Challenge over AI en verzekerbaarheid

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.