Skip to Content

Dievengilde profiteert van zomervakantie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het aantal claims naar aanleiding van een woninginbraak is in 2018 met 5,7% afgenomen ten opzichte van 2017. De zomervakantie blijft echter populair bij de dievengilde. De afgelopen vijf jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5392 claims in juli. Dat is 10 procent meer dan de 4889 claims die verzekeraars gemiddeld ontvangen in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5574 nog hoger. Het einde van de zomervakantie betekent ook een daling in het aantal claims met 9 procent in september.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Risicomonitor Woninginbraken

Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken, berekend door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars zien al langer een dalende trend in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering naar aanleiding van inbraak. Tijdens de donkere maanden, maar ook de zomervakantie blijven verzekeraars echter relatief veel inbraakclaims ontvangen.

Flinke stijging in Friesland

Uit bijna alle provincies ontvingen verzekeraars in 2018 minder inbraakclaims ten opzichte van 2017. Alleen in provincie Friesland is er sprake van een flinke stijging van 11,6 procent. De grootste daling vond plaats in Zeeland. Daar werden vorig jaar 11,6 procent minder inbraakclaims ingediend. De meeste inbraakclaims werden ingediend in Limburg en Noord-Brabant. Verzekeraars ontvingen uit deze provincies respectievelijk 114 en 103 inbraakclaims per 10.000 huishoudens. Kijkend naar gemeenten, valt vooral de stijging in Amersfoort op. Daar steeg het aantal claims naar aanleiding van een inbraak met 28,7 procent.

Preventietips

Bekijk de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor preventietips


Was dit nuttig?