Skip to Content

Adviezen Innovatieplatform overgenomen door Verbondsbestuur en gaat zelf verder met nieuwe use-case

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Innovatieplatform heeft tijdens Algemene Ledenvergadering op 26 juni een update gegeven over de te nemen vervolgstappen. Het platform draagt, zoals aan het Verbondsbestuur geadviseerd, twee use-cases over aan het Verbond en heeft daarnaast groen licht gekregen voor het verkennen van een derde use-case.

De use-case Digitaal Paspoort Verzekeren wordt in de komende periode overgedragen aan de commissie Digitalisering van het Verbond die de ins and outs en mogelijkheden verder zal bestuderen. Ook neemt het Verbond de use-case Sectorale Inkoop (ESG-sectorstandaarden) over van het platform. Maar omdat die use-case extra uitwerking nodig heeft, komt het Verbondsbureau er dit najaar bij het Verbondsbestuur op terug.

Verder is het advies van het Innovatieplatform goedgekeurd om de samenwerking met innovatiepartner Deloitte voort te zetten. En daarmee krijgen de platformleden de tijd en ruimte om samen met Deloitte een derde use-case te verkennen. Het thema daarvan wordt dit najaar definitief vastgesteld.

Learnings

De platformleden zijn dus op stoom, maar dat innoveren gaat niet altijd vanzelf. Naast het feit dat veel dingen goed gaan, zijn er uitdagingen. Want hoe houd je focus op de waarde voor de klant als je ook oog moet hebben voor de waarde voor de sector? En soms wordt er tijdens de stage gate-aanpak voor gekozen om een deel van een use-case te stoppen, omdat het toch niet aansluit bij het daadwerkelijke doel. Of omdat het niet haalbaar blijkt te zijn. Die aanpak werkt volgens de platformleden goed, dus die blijft. Het zorgt er namelijk voor dat het Innovatieplatform scherp blijft op, en trouw blijft aan de opdrachten.

Scope

In het huidige portfolio van het platform is nu vooral prioriteit gegeven aan samen innoveren voor hogere klanttevredenheid en meer efficiëntie in bedrijfsprocessen. Maar het platform heeft een bredere scope. Zo is het idee Connected Circularity van het Jongeren Innovatie Programma 2022 verder verkend, wordt er gekeken naar een bredere toepassing van mobielschademelden.nl, een al bestaande dienst van Stichting EPS en is bijgedragen aan het discussiepaper van de Denktank Jonge Strategen.

Tot slot blijven al die initiatieven niet onopgemerkt, want het aantal deelnemers groeit. Recent hebben Ansvar, Klaverblad, De Vereende, NH1816 en SOM zich aangesloten.

Wil je meer weten over het Innovatieplatform? Kijk dan eens op de themapagina op verzekeraars.nl of lees het artikel Innovatieplatform: “Dit wordt een cadeautje voor onze bestuurders”.

 


Was dit nuttig?