Niet alleen corona, maar ook de cyberdreiging door de oorlog in de Oekraïne maken een goed functionerende digitale infrastructuur onmisbaar. Met behulp van een penetratietest kunnen bedrijven hun cyberveiligheid laten toetsen. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze testen te waarborgen, is het CCV-keurmerk Pentesten ontwikkeld. Het CCV laat weten dat steeds meer cybersecurity bedrijven zijn gecertificeerd.
Pentest met CCV-keurmerk
Steeds meer ondernemers laten penetratietesten (ook wel pentesten) uitvoeren om de digitale veiligheid van hun bedrijf te toetsen. Voor deze pentesten heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met belanghebbende partijen als verzekeraars, politie, cyberexperts, VNO-NCV en MKB-Nederland, een keurmerk ontwikkeld om de kwaliteit van geleverde pentesten zichtbaar te maken. Inmiddels beschikken 6 grote cybersecurity bedrijven over dit keurmerk en een aantal anderen staan op het punt gecertificeerd te worden. Een pentest met het CCV-keurmerk biedt opdrachtgevers zekerheid over de kwaliteit van de geleverde dienst.
Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid
Ondernemers die in mindere mate afhankelijk zijn van een goede beschikbaarheid van hun IT-systemen of niet over waardevolle gegevens beschikken, geven minder snel opdracht voor het uitvoeren van een pentest. Voor deze bedrijven is de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid een goed startpunt.
Meer weten over het CCV-keurmerk Pentesten en de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid? Lees het nieuwsbericht van het CCV: ‘Aanpakken cyberrisico’s door het bedrijfsleven noodzakelijker dan ooit’.
Verzekeren en Oekraïne
Op deze speciale webpagina biedt het Verbond van Verzekeraars meer informatie over de situatie in Oekraïne in relatie tot verzekeren.
Was dit nuttig?