Dit convenant is de opvolger van de PIV-staffel en voorziet in de vergoeding van buitengerechtelijke kosten door middel van een staffel. Zo kunnen letselvorderingen op zo praktisch en efficiënt mogelijk afgewikkeld worden. In de regeling is een onderscheid gemaakt tussen zogenaamd licht letsel en overig letsel. Doel is om de dienstverlening aan de slachtoffers met licht letsel te versnellen en verbeteren, en behandelkosten te beperken. De precieze voorwaarden staan in het convenant beschreven.
Het convenant trad op 1 juli 2024 in werking. De regeling loopt tot 1 januari 2027 en wordt vervolgens stilzwijgend verlengd voor een periode van telkens 12 maanden, tenzij partijen in onderling overleg besluiten tot aanpassingen van de regeling.
De staffelbedragen staan in het document kostentabel BGK-L 2024 rechtsbijstand. Verder gelden enkele vaste brdragen: in artikel 2 bijlage 3 is bepaald dat indien de medische kosten niet op dossierniveau worden gedeclareerd bij de rechtshulpverlener, de verzekeraar de door de rechtshulpverlener in rekening gebrachte medische kosten vergoedt per tijdeenheid van 10 minuten. Dat uurtarief is gedurende de looptijd van het convenant gesteld op € 190,-. Voor administratieve activiteiten geldt een uurtarief van € 50,-
Bekijk het Convenant Buitengerechtelijke kosten - Letsel WA-RB
Laatste versie: 1 juli 2024
- Kostentabel juli 2024 t/m januari 2027
- Rekenmodule BGK-L WA RB 2024-2027
- Deelnemerslijst
- De Procesgang Licht Letsel (PLL) maakt onderdeel uit van de regeling, zie bijlage 2 van de regeling. De contactpersonenlijst PLL kun je opvragen bij e.blok@verzekeraars.nl
Bekijk ook:
- Buitengerechtelijke Kosten, Materieel (convenant)
- Buitengerechtelijke Kosten, Medische aansprakelijkheid (convenant)
oude documenten | Kostentabel BGK 2022 Kostentabel BGK juli 2024 t/m juni 2024 Rekenmodule BGK 2023 |
Beslisboom Procesgang Licht Letsel en Clearinghuis Licht Letsel
Om partijen te ondersteunen voor het 'oormerken' van Procesgang Licht Letsel (PLL) en Clearinghuis Licht Letsel (CH-LL)-zaken kun je een beslisboom gebruiken als hulpmiddel. Deze is niet limitatief. Voor het oormerken is het uitgangspunt 'PLL / CH-LL, tenzij...'. Bij twijfel wordt PLL / CH-LL gehanteerd. Wanneer het om een GBL-zaak gaat, wordt dit altijd gemotiveerd.