Skip to Content

EOS onder een vergrootglas: risico’s, richtlijnen en verzekerbaarheid rondom elektrische opslagsystemen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

EOS onder een vergrootglas: risico’s, richtlijnen en verzekerbaarheid rondom elektrische opslagsystemen

De ontwikkelingen rondom elektrische opslagsystemen gaan razendsnel, maar de daarbij behorende risico's zijn nog relatief onbekend. In dit webinar zullen we samen met het NIPV, verzekeraars en leden van de branchevereniging Energy Storage Nederland het gesprek hierover aangaan. Hoe verhouden batterijen zich ten opzichte van energieopslag systemen (EOS) en welke risico’s brengt dat met zich mee, zoals de thermal runaway? Daarnaast zoomen we in op de PGS37- 1 richtlijn. Wat is de scope van deze richtlijn, wat zijn de hoofdprincipes en hoe kunnen verzekeraars hiermee omgaan? Als laatste zullen we bespreken hoe verzekeraars de energietransitie verder helpen en verzekerbaar maken en op welke risico's bij consument, MKB & grootzakelijk naar preventie wordt gekeken. 
Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m dinsdag 14 januari a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor
Medewerkers van leden van het Verbond van Verzekeraars, (associate) partners van het Verbond van Verzekeraars en leden van Energy Storage Nederland worden van harte uitgenodigd om aan dit webinar deel te nemen. Ook overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. Deelname is vooral interessant voor risicodeskundigen, acceptanten, risicobeoordelaars.

Programma en sprekers
Aanvang: 15.00 uur
Duur: ca. 1 uur

  • Tom Hessels, adviseur energie- en transportveiligheid bij Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), trapt af met een presentatie over hoe een batterij zich verhoudt tot een EOS (elektrische opslagsysteem), welke risico’s dat met zich meebrengt, zoals een thermal runaway en een toelichting op die risico’s in relatie tot een EOS.
  • Evert Raaijen, business development manager bij Alfen, zoomt in op de PGS37- 1 richtlijn. Hoe is de PGS ontstaan, welke soort regels staan erin en wat zijn de hoofdprincipes? Wat is de scope van deze richtlijn en hoe kunnen verzekeraars hiermee omgaan?
  • Nienke ten Hagen, sustainability lead bij NN, zal toelichten hoe verzekeraars de energiestransitie veder helpen en verzekerbaar maken. Vanuit dit uitgangspunt zijn verzekeraars betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en is preventie van deze risico's erg belangrijk, zowel bij consument, MKB & grootzakelijk. 

Kosten
Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars of bij een (associate) partner zijn aan deelname geen kosten verbonden.  Dit webinar valt onder het lidmaatschap of de partnershipbijdrage.
Weet je niet zeker over jouw organisatie als lid of (associate) partner bij het Verbond van Verzekeraars is aangesloten, check dan de ledenlijst of het overzicht met (associate) partners. Nog geen (associate) partner? Kijk hier voor meer informatie over onze partnerships.

Het webinar is ook gratis voor leden van Energy Storage Nederland.

Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 63,- (excl. btw).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 90,- (excl. btw).

  • Op dit webinar zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV.
  • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.
  • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy.
  • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV. 

PA-certificaat
Na dit webinar weet je

  • welke risico's er bij EOS zijn;
  • welke richtlijnen er met betrekking tot EOS zijn en wat ze inhouden;
  • tegen welke praktijkvoorbeelden verzekeraars aanlopen.

Dit webinar draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema.
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname (PA-certificaat), mits je het hele webinar hebt gevolgd. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).

PE-punten
Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kun je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Nico Tijsterman. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Hoe kun je deelnemen aan dit webinar?
Dit webinar organiseren wij via OnlineSeminar. Voor deelname moet je éénmalig een account aanmaken bij OnlineSeminar Je moet je apart voor deelname aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je de link om deel te kunnen nemen. Na registratie bij OnlineSemi-nar voor de webinars van het Verbond, kun je voor toekomstige Verbondswebinars van dat account gebruik maken en hoef je je niet opnieuw te registreren.
Kun je op het moment van het webinar niet kijken? Geen probleem! Het webinar is ook terug te kijken op een moment dat het jou wél uitkomt, alleen is er dan geen live interactie meer mogelijk. Ook daarvoor moet je je wel hebben aangemeld.

Complianceregeling Mededinging
Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring
De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).